Over ons

Wij zijn Herma Pellink en Don Bethume. In 2007 verloren wij onze partners en hebben hierdoor ervaren dat je het verwerken van je verdriet niet altijd met je directe omgeving kan delen. Je verdriet delen met lotgenoten, er over praten, ervaringen uitwisselen, worden vaak sneller begrepen.

Wat willen wij

Activiteiten agenda

Links & Portals

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Zoek!

Last Comments

Liesel (Mijn verhaal….):
Paula Ras (Weduwe):
Annemarie (Weduwe):
Maaike (Weduwe):
Do (Weduwe):
Rita (Weduwe):

« Dood | Home | Weduwe »

Zaterdag

Zaterdag 16 Juni 2012 at 7:56 pm. Gebruikte Tags:

Hallo Lieve mensen.

September wordt het zes jaar dat mijn man overleed. Daarna bouw je met pijn en moeite weer een nieuw leven op. Veel vallen en opstaan, maar met je werk, je honden en vooral het contact met lotgenoten, waar je heel veel aan hebt, bouw je toch weer een nieuw leven op.

Vooral de lotgenoten. Ik noem hen de mensen uit mijn nieuwe leven. Je begrijpt elkaar. Je kan dingen delen die  anderen niet begrijpen.

Maar soms gebeuren er dingen waardoor je weer helemaal terug gaat naar af.

Enkele maanden geleden kreeg ik te horen dat mijn oudste hond ziek was. Zolang het ging en zij plezier had, zouden pijnstillers goed werken.

Het ging best nog goed, soms kon zij nog helemaal uit haar dak gaan en had plezier in de soms nog flinke wandelingen. Zij was ruim veertien, dus eigenlijk mocht ik niet klagen. Wel maakte ik mij zorgen dat ik niet te vroeg of te laat zou zijn wanneer er een beslissing genomen moest worden.

Ook maakte ik mij zorgen om de andere, want zij waren altijd samen geweest.Kruimeltje zou haar maatje zo missen.

Kruimeltje die zo verbonden was met mijn man en tot in zijn laatste uurtjes bij hem zat, kreeg een acute hartvergroting en ik moest haar in laten slapen.

Totaal onverwachts ik was er kapot van. 20 dagen later was ik weer bij de dierenarts nu voor Funny. Ik kon het haast niet begrijpen.

Ik stortte opnieuw in een rouwproces. Nu begreep ik pas hoeveel de honden, mijn meiden, mij geholpen hadden, toen Joop stierf, door er altijd te zijn, troost te geven met je op pad gingen, je niet in een leeg huis lieten komen. Eigenlijk de arm om je schouder. Structuur en gezelligheid.

Wanneer je partner overlijdt, gaat er een orkaan door je leven, net als bij een orkaan moet je alles weer opbouwen, als het ware een nieuw en ander leven opbouwen.

Nu voelt het alsof er weer een orkaan door mijn leven is gegaan.

Lieve groet Ans Bontenbal

twee reacties

lonneke - 26-05-’13 23:47
Ans - 11-06-’13 09:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in "reacties" te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.